1 Galaretka jahodová (rubínová, višňová - podle chuti)
450-500 ml vody
Dále:
1 vanilkový puding
500 ml mléka
krupicový cukr (podle chuti)
červený rybíz
černý rybíz
Nejdříve připravíme Galaretku podle návodu. Převaříme 450-500 ml vody, odstavíme a po malé chvilce do horké vody vsypeme Galaretku, kterou rozmícháme (nesmí projít varem, neztuhla by). Cukr nedáváme, Galaretka je už slazená. Necháme ji vystydnout, k urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň. Začíná tuhnout teprve po delší době.Klasicky připravíme i puding. Větší část mléka přivedeme téměř k varu a za stálého míchání přidáme zbytek mléka s rozmíchaným pudingem. Zhruba 2 minuty povaříme, osladíme podle chuti.Puding ihned naléváme do pohárků a necháme ho vychladnout.Studenou Galaretku nalijeme na již vystydlý puding a necháme opět ztuhnout (ideálně vložíme do lednice).Nakonec ozdobíme červeným a černým rybízem.
Autor: Pralinka.S (Dorota Polaková) | |
Datum vložení: 15.06.2011 15:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz