Těsto:
3 vejce
1 hrnek vlažné vody
50 ml oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
1 lžíce kakaa (podle chuti i víc)
Krém:
250 g másla
200 g cukru moučka (podle chuti)
250 g tvarohu ve vaničce
40 g hořké čokolády (nebo mléčné)
čerstvé jahody
Suroviny na těsto vyšleháme, vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.Upečený korpus necháme vychladnout.Krém: Vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme tvaroh.Vychladlou buchtu potřeme krémem, na který hustě poklademe jahody. Na celou buchtu na jemném struhadle nastrouháme čokoládu.Hotový moučník dáme pořádně vychladit do lednice (nejlépe přes noc).
Zdroj: www.mimibazar.cz
Pořádně vychlazená je dokonalým dezertem do parných dnů!
Dá se dělat i z mražených jahod, ale ty pouští hodně šťávy-buchta je rozteklá. Nejlepší je, když je buchta z čerstvých jahůdek.
Autor: Monca.H. (Monika) | |
Datum vložení: 19.06.2011 13:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz