120 ml vody
50 g sádla (měkkého)
40 g cukru
1 vanilkový cukr
1 špetka soli
300 g hladké mouky
15 g droždí
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
2-4 lžíce cukru (volitelně)
1-2 lžíce pudinku bez vaření (Cremé Olé)
V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout.)Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.)Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme.Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme.Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 20.06.2011 13:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz