TopRecepty.cz

Honzovy buchty v remosce


Honzovy buchty v remosce

Suroviny

120 ml vody
50 g sádla (měkkého)
40 g cukru
1 vanilkový cukr
1 špetka soli
300 g hladké mouky
15 g droždí

Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
2-4 lžíce cukru (volitelně)
1-2 lžíce pudinku bez vaření (Cremé Olé)

Postup

V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout.)Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.)Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme.Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme.Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

Poznámka

Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.

Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

autor Autor: cathleen (Iva Trhoňová)
Datum vložení Datum vložení: 20.06.2011 13:29

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz