Těsto:
140 g hladké mouky
100 g másla
50 g mletých lískových oříšků
50 g moučkového cukru
1 žloutek
1-2 lžíce vody
Náplň:
250 g mascarpone (nebo pomazánkového másla)
2 lžíce moučkového cukru
150 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
200 g jahod
Karamel:
140 g měkkých karamel
5 lžic mléka
Na ozdobu:
150 g jahod
40 g lískových oříšků
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které dáme asi na 15 minut odležet do lednice.Pak těsto vyválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Na těsto dáme pečicí papír, nasypeme suché fazole a dáme péct do trouby na 190 °C.Po 15 minutách papír s fazolemi sundáme a dopékáme dalších 5-10 minut dozlatova.Karamely nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrůlku s mlékem a za stálého míchání pomalu rozpouštíme.Mascarpone vyšleháme s cukrem, opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem a jahody nakrájené na plátky.Vychladlý korpus potřeme polovinou karamelu a krémem s jahodami. Na krém rozložíme jahody nakrájené na plátky, pokapeme karamelem a posypeme opraženými a nasekanými lískovými oříšky. Dáme vychladit do lednice.
Zdroj - časopis Apetit, mírně upraveno.
Autor: mysulka (Lenka) | |
Datum vložení: 24.06.2011 17:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz