TopRecepty.cz

Jahodový koláč s oříšky a karamelem


Jahodový koláč s oříšky a karamelem

Suroviny

Těsto:
140 g hladké mouky
100 g másla
50 g mletých lískových oříšků
50 g moučkového cukru
1 žloutek
1-2 lžíce vody

Náplň:
250 g mascarpone (nebo pomazánkového másla)
2 lžíce moučkového cukru
150 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
200 g jahod

Karamel:
140 g měkkých karamel
5 lžic mléka

Na ozdobu:
150 g jahod
40 g lískových oříšků

Postup

Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které dáme asi na 15 minut odležet do lednice.Pak těsto vyválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Na těsto dáme pečicí papír, nasypeme suché fazole a dáme péct do trouby na 190 °C.Po 15 minutách papír s fazolemi sundáme a dopékáme dalších 5-10 minut dozlatova.Karamely nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrůlku s mlékem a za stálého míchání pomalu rozpouštíme.Mascarpone vyšleháme s cukrem, opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem a jahody nakrájené na plátky.Vychladlý korpus potřeme polovinou karamelu a krémem s jahodami. Na krém rozložíme jahody nakrájené na plátky, pokapeme karamelem a posypeme opraženými a nasekanými lískovými oříšky. Dáme vychladit do lednice.

Poznámka

Zdroj - časopis Apetit, mírně upraveno.

autor Autor: mysulka (Lenka)
Datum vložení Datum vložení: 24.06.2011 17:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz