Těsto:
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka (podle potřeby)
3 vejce
Pudink:
2 hrnky mléka
1 pudink v prášku (libovolný)
cukr (podle chuti)
Dále:
3 lžíce kakaa
trochu mléka
ovoce podle chuti
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml.Z mléka, cukru a pudinkového prášku libovolné příchuti uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Troubu předehřejeme na 180 °C.Smícháme prosátou mouku s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme kypřicí prášek, olej, mléko a vejce a vymícháme středně husté těsto. Mléko přidáváme po částech a promícháváme, aby těsto nebylo příliš husté nebo řídké.Na připravený plech nalijeme polovinu těsta, kterou poklademe ovocem.Na ovoce navrstvíme pudink. Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem, dle potřeby naředíme trochou mléka a nalijeme na plech jako poslední vrstvu.Pečeme zvolna asi 40 minut. Ke konci pečení do těsta zapíchneme špejli a pokud je po vytažení suchá, koláč je hotový.
Recept je z kalendáře Hrníčkové moučníky pro rok 2011. Dala jsem kompotovanou dýni a hrozinky namočené v punči.
Autor: Iruna (Irena Buřičová) | |
Datum vložení: 29.06.2011 18:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz