1 kg jahod
250 g tučného měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
1 sáček kokosového pudinku
500 ml mléka
4 vanilkové cukry
moučkový cukr
2 lžíce rumu
2 lžíce dobré jahodové marmelády
vanilkové trubičky na ozdobu a nabírání
Jahody nakrájíme na malé kousky, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a přidáme marmeládu prošlehanou s rumem.Kokosový pudink, mléko a vanilkové cukry svaříme na hustou hmotu, kterou po odstavení z plotýnky prošleháváme v dřezu nebo větší nádobě se studenou vodou do zchladnutí.Jakmile pudink vychladne, zašleháme do něj dohladka tvaroh. Smetanu (měla by být studená, vyndaná z ledničky) ušleháme do tuha a zlehka vmícháme do pudinkovo-tvarohové směsi.Do pohárů vrstvíme střídavě jahodovou směs a tvarohový krém a dáme dobře vychladit.
Na závěr přidáme vanilkové trubičky, případně lístek máty a podáváme.
Autor: Eliza | |
Datum vložení: 29.06.2011 19:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz