4 citrony (pouze šťáva)
2 citrony (pouze kůra)
4 vejce
225 g cukru krystal
125 g másla
Šťavu a citronovou koru som naliala do kastróliku, pridala cukor a maslo. Pozvoľna som krém varila a stále miešala.Potom som rozkvedlala štyri vajíčka a pomaly (citrónovú zmes treba stiahnúť z ohňa a nechať vychladnúť, aby sa vajíčká nezrazili) vlievala do citrónovej zmesi.Znovu som dala krém na platňu a opatrne som varila a miešala 10 minút. Je potrebné na veľmi miernom ohni nechať prebublávať a stále miešať a miešať! Krém vydrží v chladničke 2 týždne.
Môže byť použitý na koláče ako náplň, alebo do dezertov.
Autor: Mary007 (Mária Halajová) | |
Datum vložení: 30.06.2011 18:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz