180 g hladké mouky
180 g polohrubé mouky
150 g cukru
1 prášek do perníku
3 lžíce kávy Nescafe
2 lžíce rumu
150 ml oleje
100 ml mléka
2 vejce
2-3 lžíce medu
jahody (maliny)
Dále:
mouka na vysypání plechu
olej na potření plechu
Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Vyšší plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou.V míse smícháme obě mouky, cukr, kávu a prášek do perníku a promícháme. Přidáme olej, mléko, vejce, rum, med a vše vyšleháme šlehačem do hladké hmoty.Nalijeme na vymazaný plech a poklademe ovocem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.Podáváme posypané moučkovým cukrem nebo s čokoládovou polevou.
Perník je rychlý a vděčný moučník. Je to vhodný moučník i se sušenými brusinkami. Můžeme dát i kakao, čokoládu na kousky a pak i džem dle fantazie i ovoce. Druhý den, pak jsem perník polila polevou ze 3 lžic másla, 2 lžic kakaa, 2 lžic ledové kávy a 250 gramů moučk. cukru a vanil. cukru a mléka.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 02.07.2011 16:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz