150 g loupané pohanky
100 g mrkve
50 g lněných semínek
50 g slunečnicových semínek
50 g strouhaného kokosu
1 vanilkový lusk
Pohanku a semínka namočíme přes noc do vody. Pohanka díky tomu změkne a zesládne, lněná semínka se lehce obalí slizem a sušenky tak skvěle udrží pohromadě.
Druhý den si předehřejeme troubu na 180 oC. Namočenou pohanku přemístíme i s trochou vody do mixéru, přidáme semínka a kokos a vše rozmixujeme na hustou hmotu. Přidáme 100 g strouhané mrkve, která sušenky osladí a odlehčí.
Nyní přidáme vanilkový lusk - pokud jste s ním ještě nepracovali, vřele doporučuji :-) Na internetu se dá koupit za výbornou cenu a jídlo s ním opravdu chutná lépe než s vanilkovým cukrem :o) Lusk rozřízneme, vyškrábeme zrníčka a přidáme ke směsi.
Ještě jednou vše promixujeme, aby se suroviny spojily. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžící na něj tvoříme sušenky. Pečeme asi půl hodiny do hněda.
http://tankavari.blogerka.cz/Recepty/Vanilkove-poh...
Autor: Tanicka | |
Datum vložení: 07.07.2011 13:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz