TopRecepty.cz

Levandulová zmrzlina s medem


Levandulová zmrzlina s medem

Suroviny

1/2 hrnku medu
1/4 hrnku (8g)květů levandule čerstvých nebo sušených
375 ml mléka
50 g cukru
špetka soli
375 ml šlehačky
5 žloutků

Postup

1) Ohřejeme med a 2 lžíce levandulí. Až bude teplé, odstavíme a necháme hodinu ležet.
2) Ohřejeme mléko, cukr a sůl. Připravíme si mísu, do ní dáme šlehačku a přes mísu dáme sítko. Přes sítko vymačkáme med s levandulemi.
3) V jiné míse smícháme žloutky a pomalu přidáváme ohřátou mlékovou směs, pořád mícháme, a dáme zpět na sporák a mícháme na mírné teplotě, dokud směs nebude hustá. Pak směs přelijeme přes sítko ke šlehačce, přidáme zbylé levandule a mícháme ve studené lázni. Přes noc dáme do chladna.
4) Druhý den směs přelijeme přes sítko a levandule pořádně vymačkáme. Necháme udělat ve zmrzlinovači.

Poznámka

Já jsem zapomněla přelít přes sítko levandule a proto mám ve zmrzlině kousky.

autor Autor: aadulka (Adéla G)
Datum vložení Datum vložení: 08.07.2011 12:02

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz