TopRecepty.cz

Osvěžující jablko-tvarohová buchta


Osvěžující jablko-tvarohová buchta

Suroviny

Těsto:
4 vejce
300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
1 kypřící prášek
300 ml studeného mléka
1 lžička citronové šťávy
Navrch:
250 g měkkého tvarohu
2 vanilkové pudinky (prášek)
1/2 litru jablečného džusu (nebo moštu)
3 větší jablka

Postup

Vajíčka rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky. Do bílků přidáme pár kapek citronu a vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny.Do žloutků s cukrem přilijeme studené mléko a zašleháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jakmile se vše spojí, opatrně vmícháme ušlehaný sníh.Těsto vylijeme plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 10 minut při 200°C dozlatova.Upečené těsto necháme vychladnout a poté na něj naneseme rovnoměrně celou vaničku tvarohu.Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo.V hrnci smícháme oba vanilkové pudinky (prášek) s jablečným džusem nebo moštem a vaříme až do husté hmoty. Vmícháme nastrouhaná jablka. Tuto směs natřeme na tvarohovou vrstvu.Buchtu necháme vychladit v lednici. Při podávání můžeme také doplnit trochou šlehačky a nebo zakysané smetany.

Poznámka

Co se týče jablek, nejlepší jsou taková ta červená žíhaná, která jsou poměrně dost sladká. Pokud máte kyselejší jablka ze zahrádky, doporučuji přisladit :)

autor Autor: Mischelli (Eva)
Datum vložení Datum vložení: 18.07.2011 14:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz