Těsto:
4 vejce
300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
1 kypřící prášek
300 ml studeného mléka
1 lžička citronové šťávy
Navrch:
250 g měkkého tvarohu
2 vanilkové pudinky (prášek)
1/2 litru jablečného džusu (nebo moštu)
3 větší jablka
Vajíčka rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky. Do bílků přidáme pár kapek citronu a vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny.Do žloutků s cukrem přilijeme studené mléko a zašleháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jakmile se vše spojí, opatrně vmícháme ušlehaný sníh.Těsto vylijeme plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 10 minut při 200°C dozlatova.Upečené těsto necháme vychladnout a poté na něj naneseme rovnoměrně celou vaničku tvarohu.Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo.V hrnci smícháme oba vanilkové pudinky (prášek) s jablečným džusem nebo moštem a vaříme až do husté hmoty. Vmícháme nastrouhaná jablka. Tuto směs natřeme na tvarohovou vrstvu.Buchtu necháme vychladit v lednici. Při podávání můžeme také doplnit trochou šlehačky a nebo zakysané smetany.
Co se týče jablek, nejlepší jsou taková ta červená žíhaná, která jsou poměrně dost sladká. Pokud máte kyselejší jablka ze zahrádky, doporučuji přisladit :)
Autor: Mischelli (Eva) | |
Datum vložení: 18.07.2011 14:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz