TopRecepty.cz

Švýcarský hruškový koláč


Švýcarský hruškový koláč

Suroviny

Na těsto:
250 g polohrubé mouky
100 g cukru
50 g másla
3 vejce
špetka soli

Dále:
3 kelímky kysané smetany
cca 5-6 čerstvých měkčích hrušek
kakao
skořice

Postup

Mouku, cukr,špetku soli a vejce smícháme v míse se změklým máslem a vypracujeme vláčné těsto, které by nemělo lepit .
Těsto buď vyválíme a rozprostřeme na plech, či do formy, nebo jej do formy jednodušše prsty vtlačíme , okraje být nemusí .
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nakrájené a jádřinců zbavené hrušky ( já dávala celé půlky, ale může být klidně na kostičky)
a zalijeme je kysanou smetanou s vanilkovým cukrem .
Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme pozvolna, cca 45 minut, asi na 160 stupňů . Před servírováním povrch moučníku sypeme kakaem či skořicí .

autor Autor: lucie.stefanova (Lucie Štefanová)
Datum vložení Datum vložení: 28.07.2011 17:00

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz