Korpus:
4 vejce
2 lžíce horké vody
1/2 kypřícího prášku
180 g polohrubé mouky
180 g cukru
3 lžíce kakaa
Náplň:
1 smetana ke šlehání
30 g cukru
30 g čokolády na vaření
1 ztužovač šlehačky
Na ozdobu:
šlehačka
hořká čokoláda
Den předem uvaříme krém:
Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit.
Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě.
Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem.
Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou.
Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.
Autor: Montanka | |
Datum vložení: 29.07.2011 17:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz