4 vejce
50 gramů cukru krupice
75 gramů polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1-2 lžičky capuccino vanilka
1 malá lžička instantní kávy v prášku
Suroviny na krém:
5 lžic moučkového cukru
2-3 lžičky capuccina - (čokoládové)
1-2 lžičky uvařené vychladlé instantní kávy
250 gramů másla
1 velký banán (nebo 2 malé banány)
Z bílků ušleháme pevný sníh a pak do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně pak přidáváme žloutky, poprášené moukou a pak další cukr, capuccino a pečeme do slabě zlatého nádechu na 180 stupnů na vymazaném pečícím papírem, která potřeme máslem/.Pak se těsto nelepí na pečící papír. Horký plát překlopíme na vlhkou utěrku a papír stáhneme.Roládu pak zarolujeme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém do rolády:
Našleháme máslo s capuccinem čokoládovým,s cukrem a pak postupně po kouscích přidáváme banán a postupně i kávu vystydlou. Roládu pak rozvineme a plníme krémem.Zbylý krém použijeme na namazání a na zdobení povrchu rolády. Poté dáme do chladu. Ozdobila jsem cukrářskou rýží, a okolo marcipánem z ovoce. Roláda je moc chutná a výborná k posezení a ke kávě.
Nechala jsem se zde inspirovat jednou kolegynkou i tento tyden a upekla jsem roládu do capuccina, ale s odlišným a jiným postupem, jen jsem "zápolila" s odlepením piškotu od peč.papíru. Měla jsem asi špatný papír, dělala jsem dnes ještě jednou a už teď jinak, viz foto.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 30.07.2011 21:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz