Světlá část:
30 dkg polohrubé mouky
25 dkg moučkového cukru
4 celá vejce
3/4 skleničky oleje ( asi 1,5 dl )
3/4 skleničky vlažné vody ( asi 1,5 dl )
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 - 5 lžic rumu - NEVYNECHAT, nebylo by to ono :-)))
Tmavá část:
2-3 lžíce kakaa
1 lžíci mléka
1 lžíci moučkového cukru
Vše smícháme a nic nešleháme, jen ručně vymíchat do hladka.Vymažeme a vysypeme formu a větší část těsta do ní nalijeme.Do zbytku těsta přidáme kakao, cukr a trošku mléka, promícháme a nalijeme do formy, čímž vznikne mramorování. Chcete-li si pohrát, tak tmavou část lijte ve třech řadách vedle sebe a vznikne zajímavé mramorování. Těsto musí být tekuté, asi jako jogurtová konzistence, musí se volně vylévat, ale ne úplně řídké.Dáme péct na 3/4 - 1 hod. asi na 180°C. Vychladlou vyklopíme a pocukrujeme.
Kakao, cukr, mléko podle toho, kolik necháte zbytek světlého na obarvení tak, aby to pořád bylo tekuté.
Autor: bubutop (Stáňa) | |
Datum vložení: 31.07.2011 01:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz