300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
špetka soli
2 lžíce krystalového cukru
300 ml mléka
2 vejce
125 g rozpuštěného másla
30 g droždí
ovoce (dle chuti)
Drobenka:
200 g hrubé mouky
100 g cukru krupice
100 g másla
máslo na pokapání koláče
rum
Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě nakynout.Na drobenku smícháme mouku s cukrem a máslem. Prsty promneme a vytvoříme drobenku.Vykynuté těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem (může být i vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou) a rukama je rozlačíme po celém plechu. Obložíme ovocem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout na plechu.Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut. Ihned po vytažení koláč pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
Pokud na tento koláč použijeme hrušky, je výborné zapracovat do drobenky hrst mletých ořechů.
Autor: verunka.jaskova | |
Datum vložení: 02.08.2011 16:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz