TopRecepty.cz

Hrušková čoko-bábovka


Hrušková čoko-bábovka

Suroviny

4 vejce
250 ml cukru moučky
375 ml polohrubé mouky
50 g másla
1/2 kelímku zakysané smetany
kypřící prášek
2 hrušky
1/2 čokolády na vaření
tuk
strouhanka

Postup

Oddělené žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny, Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáváme hodně změklé (může být i rozehřáté) máslo, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh a po zapracování dodáme oloupané na nadrobno rozkrájené hrušky a nadrobno nasekanou čokoládu na vaření. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 190°C cca 40 - 50 minut

Poznámka

je výborná druhý i třetí den (pokud vydrží)

autor Autor: Kroupovka (Květa)
Datum vložení Datum vložení: 05.08.2011 12:23

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz