TopRecepty.cz

Dýňový bochník se sušenými švestkami


Dýňový bochník se sušenými švestkami

Suroviny

150 g tuku na pečení (nebo másla)
1 hrnek krystalového cukru
2 lžíce strouhané pomerančové kůry
2 vejce
1 hrnek dýně (na kostičky krájené)
1 hrnek nadrobno nařezaných sušených švestek
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
1/2 hrnku mléka

Postup

Maslo dobre vymiešame s cukrom a kôrou. Pridáme po jednom vajíčka, zakaždým dobre prešľaháme.
Pridáme tekvicu, slivky, múku s práškom do pečiva, soľ a mlieko. Vareškou dobre premiešame.
Cesto urovnáme do vymazanej formy a pečieme pri strednej teplote asi 30 – 40 minút. Bochník necháme vo forme 15 minút prechladnúť, potom ho vyberieme.
Posypeme práškovým cukrom.

Poznámka

Recept je z knihy "Encyklopédia múčnikov".

autor Autor: tejaja
Datum vložení Datum vložení: 07.08.2011 08:20

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz