Mák
švestky
cukr moučka
Mletý mák smícháme s cukrem asi v poměru 3:1, nebo dle chuti. Na každý připravený koláč dáme malou lžičku této směsi, na to dáme polovinu švestky, kterou jsme ozdobně nařízli ze všech stran až ke středu a povrch znovu zasypeme makovou směsí nebo drobenkou. Mák není třeba předem vařit. Při pečení pustí švestka šťávu a mák se upeče až v troubě a dodatečně zvlhne.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 07.08.2011 23:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz