Těsto:
4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
2 lžíce oleje
Krém bílý:
1/2 l mléka
10 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
moučkový cukr
1 máslo
1/2 rostlinného másla - používám Floru
Krém hnědý
1 balíček dětských piškotů
mléko
kakao
trochu rumu
1 máslo
1/2 rostlinného másla (Flora)
Z bílků vyšlehám tuhý sníh,přidám postupně 4 lžíce cukru,pak 4 lžíce mouky,4 žloutky a nakonec 2 lžíce oleje.
Těsto vliji na plech vyložený pečícím papírem.Peču 10-15 minut na 175´C dorůžova.Po vyjmutí z trouby nechám 1 minutu vychladnout.Pak přikryji utěrkou a svinu do rolády.Po vychladnutí roládu rozvinu,sundám utěrku a pečící papír a namažu džemem a naplním krémem.Opět svinu a namažu zvrchu.Nakonec posypu kokosem.
Krém bílý:svařím si kaši z 1/2 litru mléka,10 dkg polohrubé mouky a vanilkového cukru.Nechám vychladnout.Pak postupně šlehám elektr.šlehačem-po lžících přidávám kaši,změklé máslo a moučkový cukr.Vše důkladně prošlehám.
Krém hnědý:rozemelu piškoty na prach,smíchám s kakaem,přidám trochu rumu(nemusí být),naliji mléko na zvlhčení piškotů(velmi hustá kaše) a šlehám elektr.šlehačem.Postupně přidávám změklé máslo.Dle potřeby přidám moučkový cukr.Vše důkladně promíchám.
Uvedené množství každého krému vystačí na 2-3 rolády.
Dobrou chut
Autor: PokladJess (Saskie) | |
Datum vložení: 26.07.2008 14:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz