asi 700 g hrušek
3 lžíce citrónové šťávy
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku krystalového cukru
6 lžic cukru na posypání
1/2 hrnku másla nebo tuku na pečení
1 lžíce cukru na posypání
3 vejce
1/3 hrnku suchého bílého vína
2 lžičky mleté skořice
3 lžičky na posypání
1,5 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme tuk, primiešame múku s práškom do pečiva, štipku soli a 2 lyžičky škorice. Prilejeme víno a dobre vymiešame.
Polovicu cesta nalejeme do vymastenej tortovej formy. Poukladáme naň hrušky, posypeme škoricou a 3 lyžicami cukru. Vylejeme druhú polovicu cesta ( nie je chybou, ak cesto nepokryje všetky hrušky ).
Na povrch dáme kúsočky tuku, posypeme 3 lyžicami cukru a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 – 30 minút ( skontrolujeme dreveným špáradlom alebo ihlou ).
Recept je z knihy Encyklopédia múčnikov.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 15.08.2011 18:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz