2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku cukru
1 hrnek hrubě nastrouhaných jablek
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody (podle potřeby i více)
50 g rozinek (nebo sušeného ovoce)
2 vejce
3 lžíce medu (tekutého)
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
trochu tuku na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání (nebo strouhanka)
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a skořicí.Přidáme vejce prošlehaná s vodou, cukrem a olejem, nastrouhaná jablka, rozinky a med. Vše smícháme a vytvoříme těsto. Pokud je moc husté, přidáme ještě trochu vody.Těsto nalijeme do předem tukem vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy a povrch uhladíme.Vložíme do předehřáté trouby a zhruba 40 minut pečeme při teplotě cca 160-170 °C.Pak vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zdroj: Žena a kuchyně. Nyní se časopis jmenuje Kuchyně.
V původním receptu je 1 hrnek cukru, ale zdá se mi to moc, bábovka je dost sladká. Příště určitě uberu a v surovinách jsem už gramáž snížila na 3/4 hrnku.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 16.08.2011 21:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz