1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku krystalového cukru
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce
100 g másla nebo tuku na pečení
3/4 hrnku rozinek
1/4 hrnku mletých lískových oříšků
1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
1/2 - 3/4 hrnku mléka (podle potřeby)
Vajce, cukor, tuk, štipku soli, múku s práškom a mlieko spolu vyšľaháme. Pridáme hrozienka a oba druhy orechov a dobre premiešame.
Vymastíme formu na srnčí chrbát alebo vaničku a cesto do nej uložíme a zarovnáme.
Pečieme pri strednej teplote asi 40 minút ( kontrolujeme ).
Upečený bochník vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Recept je z Encyklopédie múčnikov.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 22.08.2011 20:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz