Na těsto:
350 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
220 g másla
2 vejce
Na náplň:
800 g tvrdších broskví
700 ml broskvového džusu
2 vanilkové pudinky
Na dokončení:
4 vejce
130 g cukru krystal
200 g zakysané smetany
Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem. V dostatečném předstihu v průběhu přípravy zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 180 °C.Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát o velikosti plechu a dáme na papír.Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijeme na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby.Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků.Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový sníh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut, dokud sníh nezezlátne.Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.
Recept je z časopisu Knihovnička recepty.
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 24.08.2011 19:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz