TopRecepty.cz

Broskvové červánky


Broskvové červánky

Suroviny

Na těsto:
350 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
220 g másla
2 vejce
Na náplň:
800 g tvrdších broskví
700 ml broskvového džusu
2 vanilkové pudinky
Na dokončení:
4 vejce
130 g cukru krystal
200 g zakysané smetany

Postup

Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem. V dostatečném předstihu v průběhu přípravy zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 180 °C.Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát o velikosti plechu a dáme na papír.Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijeme na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby.Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků.Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový sníh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut, dokud sníh nezezlátne.Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.

Poznámka

Recept je z časopisu Knihovnička recepty.

autor Autor: Dooga
Datum vložení Datum vložení: 24.08.2011 19:47

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz