250 g hladké mouky
1 prášek do perníku
4 vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
1 lžíce kakaa
1 tvaroh
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
1 želatinový ztužovač
želatina v prášku
marmeláda
ostružiny
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do perníku.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem.
Část bílého těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu a část do kulaté formy. Nahoru nalijeme kakaové těsto. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Mezitím si připravíme náplň - ztužovač vyšleháme s vodou dle návodu, přidáme tvaroh+zakysanou smetanu+vanilkový cukr.
Upečené a vychladnuté korpusy seřízneme, aby byly rovné - tmavou kakaovou část, kterou máme seříznutou, si nadrobíme.
SRNČÍ HŘBET - vyřízneme z něj prostředek ve tvaru trojúhelníku, naplníme tvarohovou náplní, do které klademe ostružiny. Vršek pomažeme jemně náplní a posypeme nadrobeným kakaovým korpusem.
KULATÝ MOUČNÍK - jednou prořízneme, pomažeme pikantní marmeládou. Nahoru dáme vrstvu tvarohové náplně, vrstvu ostružin a opět vrstvu náplně. Zalijeme želatinou připravenou podle návodu - já jsem do ní přidala pár kapek citrónu.
Oba moučníky dáme vychladnou do lednice, nejlépe přes noc a pak už jen můžeme pohostit návštěvu.
Toto množství vyjde do jedné formy srnčího hřbetu a menší kulaté dortové formy.
Autor: hanahcotton (Hanka Svatušková) | |
Datum vložení: 27.08.2011 15:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz