Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
250 g majolky
3 lžíce cukru krupice
30 g droždí
1 vejce
150 ml vlažného mléka
špetka soli
(+ vejce na potření koláčů)
Drobenka:
60 g cukru krupice
60 g másla
100 g hrubé mouky
2 lžičky skořice
Krém:
200 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 lžíce škrobové moučky
3 lžíce moučkového cukru
100 ml másla
1/2 l šlehačky
Těsto:
Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek.
Do misky - mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka vymíchat, nechat kynout 45 minut. (Je možné nechat udělat těsto v pekárně - program Těsto)
Z vykynutého těsto vytvořit 2 kulaté bochánky, přenést na plech s pečicím papírem, nechat kynout cca 10 minut. Bochánky potřít rozšlehaným vejcem, pak posypat drobenkou.
Pečeme na 160 stupňů, plynová trouba na mírno - cca 30 minut (zkontrolovat špejlí).
Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) koláč rozříznout napůl, naplnit krémem.
Postup krému:
Ve 2 lžících mléka rozmíchat škrob.
Ostatní mléko nalít do hrnce, přidat oba cukry a máslo, nechat rozpustit.
Až začne mléko vařit, přidat škrob, nechat přejít varem, vychladit za občasného míchání.
Šlehačku ušlehat dotuha, smíchat s vychladlým "pudinkem".
Ač vypadá postup složitě, je geniálně jednoduchý... Zkuste:-)
http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/
Byla jsem upozorněna, že je tento koláč pečen pod dalšími různými názvy, proto doplňuji.
Autor: sofie1973 | |
Datum vložení: 28.08.2011 15:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz