Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1/2 kypřicího prášku do pečiva
Drobenka:
1/2 hrnku hrubé mouky
1/2 hrnku cukru
2 lžíce másla
Dále:
ovoce (čerstvé, kompotované nebo mražené)
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C.Hrubou mouku, cukr a máslo promneme v prstech, až vznikne drobenka.V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přilijeme olej a mléko a opatrně zamícháme.Prosátou mouku smícháme s kypřicím práškem a po částech zašleháme do tekuté směsi.Těsto nalijeme na připravený plech a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a vložíme do předehřáté trouby.Pečeme asi 30 minut. Špejlí zkontrolujeme, zda je těsto správně propečené.Upečenou buchtu necháme vychladnout a podáváme.
Můžeme použít například švestky, ostružiny, meruňky.
![]() |
Autor: Lilith-Isa (Šárka) |
![]() |
Datum vložení: 29.08.2011 09:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady