400 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
175 ml oleje
250 ml mléka
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
2 hrsti krystalového cukru - pokud jsou broskve čerstvé, kompotové necukrovat
Drobenka:
1/2 másla
krystalový cukr
hrubá mouka
v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence. Na vyšší plech si dáme pečící papír, na něj těsto vylijeme a rozetřeme po celém plechu. Pak si okrájíme a zbavíme slupek broskve, nakrájíme si je na měsíčky, nebo menší kousky a naskládáme je na těsto a posypeme krystalovým cukrem. Připravíme si drobenku z povoleného másla, cukru a mouky a hustě celý koláč posypeme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na střední teplotu 25-35 minut, podle trouby.
Podle maminčiného receptu dělám "Dvacetiminutový koláč"-recept tu mám a tohle je jeho obdoba mírně upravená-je dobrý, jako by jste jedli nějaké cukroví!
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 30.08.2011 17:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz