TopRecepty.cz

Hruškový koláč se zakysanou čepicí


Hruškový koláč se zakysanou čepicí

Suroviny

5 vajec
120 g cukru krupice (písek)
300 g hladké mouky
200 g másla (Hery)
1 prášek do pečiva

měkké hrušky či hruškový kompot

2 zakysané smetany (400 ml)
4 lžíce cukru moučka
2-3 lžíce jemně strouhaných mandlí (nebo 3 kapky mandlového aroma)

Postup

V míse utřeme či ušleháme 3 žloutky s cukrem krupicí do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kostku tuku. Ze všeho prsty vypracujeme drobivou těstovou směs. Tuto "drobenku" nasypeme rovnoměrně na vyšší plech vyložený pečicím papírem a upěchujeme dlaní.Na těsto rozložíme kousky hrušek (oloupané, odjadřené) a celé zakryjeme krémem ze zakysanky: zakysané smetany smícháme s cukrem, 2 vejci, mletými mandlemi či mandlovou trestí a nakonec do krému lehce vmícháme sníh ze 3 bílků.Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 50 minut, pokud by začal povrch příliš hnědnout a karamelizovat, přikryjeme pečicím papírem a dopečeme.

Poznámka

Zdroj: útržek kalendáře

autor Autor: isindy (Ivana)
Datum vložení Datum vložení: 02.09.2011 17:24

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz