5 vajec
120 g cukru krupice (písek)
300 g hladké mouky
200 g másla (Hery)
1 prášek do pečiva
měkké hrušky či hruškový kompot
2 zakysané smetany (400 ml)
4 lžíce cukru moučka
2-3 lžíce jemně strouhaných mandlí (nebo 3 kapky mandlového aroma)
V míse utřeme či ušleháme 3 žloutky s cukrem krupicí do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kostku tuku. Ze všeho prsty vypracujeme drobivou těstovou směs. Tuto "drobenku" nasypeme rovnoměrně na vyšší plech vyložený pečicím papírem a upěchujeme dlaní.Na těsto rozložíme kousky hrušek (oloupané, odjadřené) a celé zakryjeme krémem ze zakysanky: zakysané smetany smícháme s cukrem, 2 vejci, mletými mandlemi či mandlovou trestí a nakonec do krému lehce vmícháme sníh ze 3 bílků.Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 50 minut, pokud by začal povrch příliš hnědnout a karamelizovat, přikryjeme pečicím papírem a dopečeme.
Zdroj: útržek kalendáře
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 02.09.2011 17:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz