150 g cukru moučka
150 g bezlepkové mouky (Schär B)
4 vejce
1 lžička kypřícího prášku
100 ml vlažného mléka
1 PL rumu
ovoce
- koláčovou ( já dělám v dortové ) formu hodně vymastíme, vysypeme strouhankou a poklademe ovocem řeznou plochou nahoru.
- z bílků ušleháme sníh, přidáme 70g cukru a ušleháme do husta
- žloutky rozšleháme s 80g cukru, přidáme vlažné mléko, rum a 50g mouky a prošleháme
- přidáme 100g mouky, prdopeč a sníh a již jen vařečkou či lžící zvolna promícháme
- nalijeme na ovoce a pečeme při 150°C, já peču v horkovzdušné troubě asi 30 minut
Koláč nechávám propéct do tmavší barvy, aby se pěkně propekl. Můžete použít i pečící papír na dno formy, já to nedělám, koláč se pak po vyklopení trochu spadne. Na chuť je velice jemný, nadýchaný a šílená mňamka. Ještě chci sdělit, že dno koláčové formy je vrškem upečeného koláče. Ovoce je tudíž nahoře.
Recept jsem si do bezlepkové podoby upravila z jedné běžné staré kuchařky po mamce. Kdo si lepek nehlídá, místo Schär dá hladkou pšeničnou.
Autor: jajikpusik (Jana) | |
Datum vložení: 04.09.2011 13:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz