250 g tvarohu
1 malá sklenice jahodového kompotu ( mandarinky, broskve) - zhruba 3 dl
1 vanilkový cukr
trochu cukru dle potřeby
150 ml smetany na šlehání
22 g sypké želatiny
piškoty nebo piškotová roláda
lžička oleje na vymazání formy
Šťávu z kompotu slijeme a doplníme do 2 dl vodou. Vmícháme želatinu a necháme ji cca 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme až do rozpuštění želatiny. Zahřejeme ale maximálně na 50 - 55°C. Při vyšší teplotě, nebo dokonce varu by pak želatina ztratila želírovací schopnost.Pak umixujeme nebo prošleháme tvaroh, cukr dle potřeby, vanilkový cukr, trochu prochladlou šťávu s rozpuštěnou želatinou, ovoce. Nakonec už zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku.Ovoce nemusíme mixovat, můžeme ho přidat i celé, větší kusy nakrájíme drobněji.Formu vymažememe lehce olejem, dáme vrstvu tvarohové hmoty, piškoty nebo roládu, zase hmotu a pokračujeme.Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejraději do dalšího dne a vyklopíme.
Můžeme použít i silikonové nebo plastové jednoporcové formičky.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 03.08.2008 16:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz