TopRecepty.cz

Italský dýňový bochník


Italský dýňový bochník

Suroviny

600 g oranžové dýně
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého kardamomu
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
1 hrnek krystalového cukru
3 vejce
1/4 hrnku oleje
1 hrst rozinek

Postup

Ošúpanú dyňu uložíme na olejom vymastený plech a pečieme v rúre do mäkka. Potom ju rozmixujeme a necháme vychladnúť.
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, klinčeky soľ, kardamón a olej. Dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame vychladnutú rozmixovanú dyňu a hrozienka.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pri strednej teplote upečieme.
Posypeme práškovým cukrom.

Poznámka

Recept je z knihy Encyklopédia múčnikov.

autor Autor: tejaja
Datum vložení Datum vložení: 15.09.2011 21:20

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz