270 g špaldová celozrnná hladká mouka
90 g cukr krupice
20 g Vanilkový cukr
350 ml Čerstvé Bio plnotučné mléko
125 ml Olivový olej vhodný pro teplenou úpravu
3 Vejce
150 g Vlašské ořechy
65 g mák mletý
2 velké zralé banány
18 g Kypřící prášek bez fosfátů
Tuk na vymazání formy
Hrubá mouka na vysypání formy
Glukopur (hroznový cukr na posypání hotové bábovky)
Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla.
Banány si nakrájíme na kolečka a rozmixujeme (pokud nemáte mixér, stačí banány rozmačkat vidličkou)
Všechny suroviny dáme do velké mísy a společně rozmícháme vařečkou nebo ručním šlehačem.
Zapneme si troubu a mezitím, než se nám rozehřeje, si tukem vymažeme a strouhankou vysypeme formu na bábovku.
Pečeme 30-40 minut při 180-200oC (plynová trouba stupeň 3-4)
Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a posypeme hroznovým cukrem.
Autor:jak postupu tak surovin Jana Škramlíková http://skramlikova.wordpress.com/
Autor: eurka | |
Datum vložení: 16.09.2011 11:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz