450 g cukety (už bez jader)
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
350 g cukru krystal
5 vajec
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce medu
250 ml oleje
50 ml mléka
2 lžíce rumu
pár kapek citronové šťávy
2 lžičky perníkového koření
1 vrchovatá lžíce kakaa
70 g nahrubo nastrouhaných vlašských ořechů
1 sáček kypřicího prášku do perníku
1 špetka soli
Mladou cuketu nastrouháme i se slupkou najemno na struhadle a pokapeme citronovou šťávou.Do mísy dáme cukry, med, celá vejce, olej, mléko, špetku soli a elekrickým šlehačem řádně šleháme asi 5 minut. Zašleháme i rum.V jiné míse smícháme dohromady mouky, kakao, ořechy, koření a kypřicí prášek. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.Do vyšlehané směsi vmícháme vařečkou sypkou směs a cuketu.Velký plech vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut, zkoušíme špejlí, zda-li se na ni těsto nelepí!Po vychladnutí můžeme nakrájet na kosty. Na talířku pocukrovat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou a lístkem máty.
Perník není těžký na přípravu, a přesto je bezvadný. Víc si ho vychvalovat nemůžu - vyzkoušejte sami!
Autor: sardinka (Kristýna) | |
Datum vložení: 18.09.2011 09:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz