500 g ricotty
525 g smetanového sýra
260 g krupicového cukru
4 vejce
1,5 lžíce citronové kůry
1,5 lžičky vanilkového extraktu
Můžeme přidat:
maliny
ostružiny
bílá čokoláda
Korpus:
200 g máslových sušenek
50 g másla
trocha másla na vymazání formy
Troubu předehřej na 140 °C/horkovzdušnou - 160°C/elektrickou. Připrav korpus: sušenky vlož do robotu a rozsekej je na drobečky(pokud není robot, vlož do silnějšího igelitového sáčku a za použití válečku či paličky rozdrť. Přidej máslo a zpracuj, aby se vše spojilo. Vymaž dortovou formu (nejlépe o průměru 20-23 cm) a dno vylož pečicím papírem. Do formy natlač stejnoměrně silnou vrstvu sušenkové směsi a dej chladit.
V míse či robotu dohladka zpracuj ricottu a smetanový sýr. Přidej cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehej(popř. přidej maliny a bílou čokoládu, apod. a lehounce promíchej), směs nanes na připravený korpus. Peč 70-80min tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nech vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.
Recept mám z apetitu - tuším z roku 2008, upravila jsem si ho podle svého..
Kdo ochutná, zamiluje si ho :-)
Autor: cvingerka (Jana) | |
Datum vložení: 20.09.2011 15:17 |
Domácí vánočka | |
Tvarohová štola | |
Vánoční tvarohová štola | |
Vánočka Moniky Absolonové | |
Čokoládová poleva od... | |
Nadýchaný hrnečkový perník | |
Chutné vafle | |
Bílková poleva na perníčky | |
Máslový krém na vánoční... | |
Štafetky |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz