4-5 jablek (podle velikosti)
3 lžíce cukru (podle kyselosti jablek a chuti strávníků)
2 sáčky vanilkového pudinku
na ozdobení Granko
šlehačka
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, přidáme cukr a dáme vařit do asi 1/2 litru vody. Když jablíčka změknou, rozmačkáme je a obsah doplníme vodou na 1 litr. Pudinky rozmícháme v trošce vody a přilijeme k jablkům. Pilně asi 1 minutu mícháme, pak vlijeme do formiček. Můžeme konzumovat horké nebo nechat vychladnout jako pudink, vyklopit, posypat Grankem a ozdobit šlehačkou.
Vanilkový pudink můžeme nahradit banánovým nebo ananasovým, nebo můžeme použít odpovídající množství bramborové nebo kukuřičné moučky (škrobu). V horkých dnech je to velice osvěžující pochoutka, když pudink necháme vychladit v chladničce.
Autor: Olina-preclik (Olga Preclíková) | |
Datum vložení: 04.08.2008 22:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz