TopRecepty.cz

Jablkový pudink


Jablkový pudink

Suroviny

4-5 jablek (podle velikosti)
3 lžíce cukru (podle kyselosti jablek a chuti strávníků)
2 sáčky vanilkového pudinku
na ozdobení Granko
šlehačka

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, přidáme cukr a dáme vařit do asi 1/2 litru vody. Když jablíčka změknou, rozmačkáme je a obsah doplníme vodou na 1 litr. Pudinky rozmícháme v trošce vody a přilijeme k jablkům. Pilně asi 1 minutu mícháme, pak vlijeme do formiček. Můžeme konzumovat horké nebo nechat vychladnout jako pudink, vyklopit, posypat Grankem a ozdobit šlehačkou.

Poznámka

Vanilkový pudink můžeme nahradit banánovým nebo ananasovým, nebo můžeme použít odpovídající množství bramborové nebo kukuřičné moučky (škrobu). V horkých dnech je to velice osvěžující pochoutka, když pudink necháme vychladit v chladničce.

autor Autor: Olina-preclik (Olga Preclíková)
Datum vložení Datum vložení: 04.08.2008 22:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz