Těsto:
6 vajec
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
mléko na zředění (dle potřeby)
Náplň:
2 kelímky kysané smetany
1 šlehačka
1 želatinový ztužovač
práškový cukr (dle chuti)
410 g jahod (v konzervě)
Domácí želatina:
1 jahodový pudink
3 lžičky cukru krystal
šťáva z konzervy jahod
Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní, nakonec lehce přimícháme sníh z bílků.Plech vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.Piškot nejprve hodně vyskočí, tak se nelekněte. Po vytažení a propíchání špejlí se vrátí na tu správnou výšku. Necháme prochladnout, potom odstraníme pečicí papír.Piškot lehce potřeme jahodovým džemem. Na něj navršíme smetanovou náplň.Na náplň vyšleháme sáček ztužovače se 100 ml vlažné vody, přidáme 2 zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a scezené jahody z konzervy. Osladíme a znovu vyšleháme.Šťávu z konzervy jahod doplníme do celkového množství 500 ml vodou. V části rozmícháme pudink a lehce osladíme. Zbylou část dáme vařit a uvaříme klasický pudink. Necháme trochu vychladnout.Lžící naneseme pudinkovou hmotu po celé ploše smetanové náplně. Hotový moučník necháme vychladnout a nejlépe do druhého dne rozležet.
Autor: plotna (Jana Vojtová) | |
Datum vložení: 25.09.2011 12:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz