5-6 lžíce medu
6 žloutků
1 lžička mleté skořice
1/2 malé sklenice oleje
3/4 sklenice malé horké vody
4 lžíce rozpustné kávy
2 sklenice mouky polohrubé
1 lžička jedlé sody
6 bílků
3/4 sklenice cukru
oříšky
rozinky
čokoládová poleva
nasekané mandle
V mise smichame med,zloutky, skori a olej a vyslehame slehacem.
Pridame tu rozpustnou kavu,mouku a sodu a zamichame.
Vyslehame bilky s 3/4 sklenici male cukru, a pridame do testa a pomalu vmichame at je testo nadychane,pridame orisky,hrozinky
a dame do formy vetsi anebo 2 formy na English cake,jako jsem to mela ja.
A upeceme na 180 stupnu priblizne pul hodiny, vyzkousime spejli.
Pote vytahneme z trouby,nechame vychladit,vytahneme z formy a polejeme cokoladou a posypeme mandlemi.
Dobrou chut
Tahle buchta se pece na zidovsky svatek Rosh-Hashanah- Novy rok, je to svatek medu,jablek a granatovych jablek, ktere prinaseji hojnost a stesti a med sladky novy rok.
1 buchta jde do skolky moji dcery a jedna je na doma a je vyborna
Autor: Corall+Emmy 30.9.2006 | |
Datum vložení: 26.09.2011 17:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz