Těsto:
450 g hladké mouky
250 g másla
200 ml šlehačky
1 lžíce octa
1 špetka soli
Bílkový sníh:
4 bílky
200 g cukru krupice
Ze všech surovin zpracujeme těsto, necháme 1 hodinu v lednici.Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.Odleželé těsto vyválíme, nařežeme proužky a navineme na kovové trubičky.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dorůžova.
Vychladlé pak plníme bílkovým sněhem.Bílkový sníh: Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh, do ušlehaného po částech zašleháme cukr a nádobu postavíme nad páru. Šleháme do zhoustnutí.
Trubičky nejlépe chutnají 1 až 2 dny po naplnění, jsou báječně odleželé.
Autor: Zdenullinka (Zdenka) | |
Datum vložení: 28.09.2011 18:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz