TopRecepty.cz

Staročeské řepáky


Staročeské řepáky

Suroviny

500 g polohrubá mouka
100 g másla
80 g cukr krupice
2 ks vejce
250 ml mléka
30 g droždí
špetka soli
1 ks středně velká cukrovka
1 šálek máku
1 lžička skořice
150 ml vařící vody

Postup

Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl, kvásek a zbytek mléka a zaděláme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Necháme v teple vykynout. Mezitím si uvaříme ve vodě řepu doměkka a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Mák umeleme a spaříme horkou vodou. Řepu smícháme s mákem a skořicí. Vykynuté těsto dáme na vál vyválíme, nakrájíme na čtverečky, poklademe nádivkou a zabalíme. Pokládáme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 180°°C asi 20 minut.

autor Autor: kvetina (Iva)
Datum vložení Datum vložení: 01.10.2011 22:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz