400 g hladké mouky
1 vejce
8 lžic vlažné vody
2 lžíce octa
100 g másla (nebo Hery)
5 jablek
4 lžíce citronové šťávy
mletá skořice (podle chuti)
cukr (podle chuti)
olej na vymazání plechu
1 vejce na potření
Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo.Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vymažeme olejem.Mezitím nastrouháme jablka nahrubo, přidáme mletou skořici, citronovou šťávu a cukr dle chuti (může být i vanilkový).Těsto rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme placku, zabalíme do ní polovinu jablek a přeneseme na plech. Totéž uděláme s druhým dílem těsta. Hotové štrúdly potřeme rozšlehaným vejcem.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Autor: Koouky (Klára) | |
Datum vložení: 04.10.2011 14:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz