4-5 velkých jablek
2 měkké tvarohy
120 g ovesných vloček
trochu mléka
cukr
skořice
rozinky
olej
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, jablíčka rozkrájíme na kousky (asi 1 cm velké). Zhruba na 3 lžících vody podusíme kousky jablek, pak přidáme skořici a rozinky a podle kyselosti jablek můžeme přidat i cukr.Do misky dáme oba tvarohy, osladíme podle chuti a rozředíme mlékem a našleháme.Do pánve dáme 4 polévkové lžíce oleje a ovesné vločky. Vločky za stálého míchání opražíme. Až začnou mít nazlátlou barvu přidáme 3 polévkové lžíce cukru a necháme zkaramelizovat- musíme stále míchat.Nakonec plníme poháry. První vrstva jsou podušená jablíčka, na ně navrstvíme tvaroh a nakonec vše zasypeme vločkami.
Recept mám od své maminky.
Pokud Vám ovesné vločky zbydou, uchovejte je v uzavřené sklenici pro další použití. Například jsou moc dobré v jogurtu.
Autor: bystrouska (Vlaďka) | |
Datum vložení: 05.10.2011 19:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz