cca 400 g dýně Hokkaido
2 stroužky česneku
4 rajčata
4 lžíce olivového oleje
400 g špaget
4 vejce
50 ml mléka
100 g sýru chedar
bazalka
pepř
Špagety si uvaříme do měkka a mezitím si vydlabeme a nastrouháme dýni. Na olivovém oleji ji osmahneme a až nám zhnědne, přidáme nakrájený česnek na plátky. Odstavíme z ohně, přesypeme do misky a přidáme uvařené špagety, nakrájená rajčata na kostičky, bazalku a pepř. V hrnku smícháme vejce a mléko a vlijeme do špaget. Pořádně promícháme. Troubu si předehřejeme na 200stupňů. Do hrnce dáme špagetovou směs a ještě necháme chvíli smažit, mícháme. Poté přesuneme směs do pekáčku a posypeme sýrem. Vložíme do trouby na asi 15 minut dopéct.
Koláč chutná výborně teplý i studený. Je to mňamka. Inspirovala jsem se v časopisu Gurmet, ale mírně jsem si ho poupravila podle sebe.
Autor: teniska (Lucie) | |
Datum vložení: 08.10.2011 17:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz