350 g polohrubé mouky (nebo hladké mouky)
1/2 kostky droždí
50 g cukru
150 ml mléka
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku
Maková náplň:
150 g mletého máku
asi 100 ml mléka
lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 rovná lžička skořice
citronová příchuť (nebo rum)
2 lžíce strouhaného kokosu
Mouku dáme do mísy, přidáme rozdr droždí, cukr, 2 lžíce mléka, s trochou mouky rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si připravíme náplň. Mák přelijeme horkým mlékem, přidáme cukr, vanilk cukr, skořici, příchuť nebo rum, kokos. K vykynutému droždí přidáme sůl, žloutek, zbylé vlažné mléko, rozehřátý prochladlý tuk, vypracujeme tužší těsto a necháme kynout. Chlebíčkovou formu vytřeme tukem a vysypeme hr moukou nebo strouhankou. Těsto rozválíme na obdélník s kratší stranou, stejnou, jako je délka formy. Těsto potřeme náplní a stočíme je z obou delších krajů doprostřed a přendáme do formy. Necháme ještě 10 min kynout a pečeme Při 200°C 5 min a poté při 175°C cca 20 - 25 min.
těsto dělám ze 175 g pol a 175 g hl mouky. Nevím na co jsem tentokráte myslela ale mléko do náplně raději postupně přilévejte ať není moc řídká, jinak se při rolování tlačí ven a moc ji tam nezbyde. Jako dnes mě...ach jo.
Autor: alus.s (Alena) | |
Datum vložení: 06.08.2008 21:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz