Košíčky:
200 g perníčků s cukrovou polevou
80 g tuku Créme Bonjour (nebo másla)
Náplň:
2 jablka
2 lžíce cukru krupice
1/2 sáčku mandlového pudinku (nebo vanilkového)
voda (dle potřeby)
Na dozdobení:
250 ml smetany ke šlehání 33% (nebo Rama Cremefine)
1 špetka mleté skořice
lístky meduňky (nebo máty)
plátky mandlí
karamelový topping
Perníčky nastrouháme najemno, přidáme tuk a vypracujeme hladké těsto.Těsto rozdělíme na 8 stejných částí a vtlačíme v silnější vrstvě do silikonových košíčků na pečení muffinů. Dáme ztuhnout do lednice.Jablka nastrouháme nahrubo. Nastrouhaná jablka podusíme za občasného promíchání a pokud mají málo štávy, přidáme malé množství vody.Zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody a dosladíme dle své chuti.Náplň necháme zchladnout a poté důkladně vychladíme v lednici.Z formiček "vyloupneme" perníkové košíčky, naplníme je vychlazenou jablečnou náplní, nahoru přidáme ušlehanou šlehačku.Dozdobíme dle chuti mletou skořicí, plátky mandlí, karamelovým toppingem či lístky meduňky nebo máty.
Potřebujeme opravdu silikonové formičky. Na jiný materiál se těsto přilepí. Můžeme si jedině pomoct kousky fólie, že např. kovové formičky na košíčky vevnitř vyložíme a teprv potom vmáčkneme těsto.
![]() |
Autor: Merylas |
![]() |
Datum vložení: 13.10.2011 19:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady