2 větší jablka
1 lžička perníkového koření
1 špetka skořice (dle chuti)
50 g cukru (dle chuti)
1/2 citronu (šťáva)
1 vanilkový pudink bez vaření (např. Créme Olé)
300 ml mléka
Na ozdobení:
šlehačka
mletá skořice na poprášení
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Jablka podusíme ve vlastní šťávě spolu s kořením, cukrem a citronovou šťávou do změknutí. Necháme zchladnout.Pudink bez vaření ušleháme s mlékem dle návodu na obalu.Do skleniček dáme část dušených jablek, pudink, znovu jablka a pudink a dáme vychladit.Dozdobíme šlehačkou, poprášíme skořicí a dozdobíme dle své fantazie.
Zdroj: Receptář č.30 od Dr. Oetkera - Slavnostní čas adventní. Recept má název: Vánoční jablečný pohár.
Pro začínající kuchařinky a kuchaře bych chtěla upřesnit, že perníkové koření je něco jiného, než kypřící prášek do perníku. Je to jen směs koření. Prodává se i pod názvy Sladké pečení.
Použila jsem Cremé Olé od Dr. Oetker pudink bez vaření
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 15.10.2011 23:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz