5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
100 g krupicového cukru
2 PL Solamylu
1/2 KL citronové kůry
olej (na potření pečícího papíru)
Na náplň:
1 smetana na šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 zakysaná smetana
Zapneme troubu na 190st.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmíchat žloutky a pak cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Nešlehat!Směs rychle rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem a dáme na 10 min zprudka péct. Horký plát překlopíme na utěrku a srolujeme.
Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme dotuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vlažné těsto rozbalíme, potřeme náplní a znova stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme chladit asi 3 hod.
Recept mám z časopisu Albert v kuchyni
Autor: Ivuna (Iva) | |
Datum vložení: 16.10.2011 18:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz