1 kg hladké mouky
1,2 dkg soli
1 dkg cukru (do kvásku)
3 dkg sušeného mléka
5 dkg droždí
18 dkg margarínu
13 dkg cukru
2 vejce do těsta
2 vejce na potírání
mák na sypání
3,5 dcl vody
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny odpočinout. Dvakrát přetužíme a tvarujeme rohlíky. Necháme nakynout, před pečením natřeme vajíčkem a sypeme mákem. Pečeme v páře. Z této dávky uděláme 45 ks po 30 g nebo 28 ks po 50 g.
Sladký rohlík patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah tuku a cukru. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na přesnídávku.
Autor: fb.lib (František Brusák) | |
Datum vložení: 16.10.2011 20:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz