250 ml silné černé kávy
50 g hrubé mouky
70 g vanilkového cukru
70 g másla
vlašské ořechy
Uvaříme čtvrt litru silné černé kávy, necháme vychladnout. Vlašské ořechy jemně nasekáme.Pak do kávy rozkvedláme 50 g hrubé mouky a při stálém míchání svaříme na hustou kaši.Zvlášť utřeme 70 g vanilkového cukru se 70 g másla (může být polovina rostlinného tuku).Do prochladlé kávové kaše vmícháme máslo s cukrem utřené po lžičkách a vše pilně třeme asi čtvrt hodiny, aby se krém pěkně spojil. Máme-li, při tření můžeme přidat lžíci jemně usekaných vlašských ořechů.
Do krému se dá použít káva turecká se zrníčky i bez. Můžete i rozpustnou. Místo kávy můžete použít capuchino, kakao i vývar vanilkového lusku(dá se použít vanilkový cukr)o to ubrat v receptu nebo přidat tuk.
Tento druh krému má stejné vlastnosti jako jíškový. Nesráží se a pokud zbyde, dá se zmrazit a znova použít. Dnes se používají jíškové krémy pro jednoduší přípravu.
Autor: fb.lib (František Brusák) | |
Datum vložení: 23.10.2011 09:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz