150 g piškotů
125 g másla
2 červená jablka
500 g Mascarpone
300 g bílého jogurtu
3 lžíce citronové šťávy
1/2 čajové lžičky skořice
špetku soli
balíček práškové želatiny
75 g cukru
200 g jablečné přesnídávky
2 hrsti rozinek
namočených v rumu
Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek dortové formy předtím obalte potravinářskou fólií, aby se dort snáze vyndával.
Sáček čiré dortové želatiny rozmíchejte podle návodu v asi 6 lžicích vody a nechte ji chvíli nabobtnat. Pak ji smíchejte s přesnídávkou a cukrem a vše za stálého míchání ohřívejte na mírném plameni na plotně, dokud se želatina zcela nerozpustí. Mascarpone smíchejte s jogurtem, citronovou šťávou, skořicí a špetkou soli a vše opatrně vyšlehejte ručním šlehačem a na závěr vmíchejte také jablečnou směs se želatinou.
Zhruba čtvrtinu krému naneste rovnoměrně na těsto na dně formy, posypte na drobné kostičky nakrájeným jedním jablkem a hrstí rozinek a navrstvěte zbytek krému. Ten zarovnejte dohladka a dort dejte aspoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním jej dozdobte druhým jablkem pokrájeným na měsíčky a zbytkem rozinek.
Tento recept jsem čerpala z www.prozeny.cz a protože jsem neměla možnost jej vyfotit sama, použila jsem z těchto stránek pro představu i fotečku. Sklidila jsem s ním veliký úspěch a dám ruku do ohně :o), že bude šmakovat i Vám. Věřím, že příští příležitost na sebe nedá dlouho čekat a já přiložím vlastní foto.
Autor: evcal (Evca) | |
Datum vložení: 23.10.2011 09:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz